Drømmer du om en renovering af badeværelset?

Send din opgave, og få et uforpligtende tilbud

Renovering-af-badeværelse-pris

Renovering af badeværelse – hvilke overvejelser bør du gøre dig?

Uanset om du bor i en andelsforening, ejerlejlighed eller hus ved du hvor meget det betyder at have et flot badeværelse. Det er vigtigt for dit velvære, at din boligs badeværelse fungerer, som det skal. Det er her, du starter dagen, og det er her, du slutter den. Det er desuden det rum i hjemmet, som skal kunne modstå de hårdeste belastninger i form af vanddamp og vand på vægge, gulve og loft, og derfor må intet i opførelsen af et nyt badeværelse være overladt til tilfældighederne.

En af de første overvejelser bør gå på, om du vil udføre dele af arbejdet med renoveringen selv, eller om du ønsker et komplet tilbud på renovering af badeværelse. Der er rigtig mange ting i forbindelse med renovering af badeværelse, man ikke kan udføre selv, men må have professionelle håndværkere i form af VVS´ere og elektrikere til at udføre.

Du kan spare penge på badeværelset med gør-det-selv opgaverne

Afmontering af eksisterende badeværelse sanitet og armaturer, bortkørsel af gamle materialer, samt malerarbejde kan du sagtens selv stå for. Og her kan der være en del penge at spare. Det afhænger altså af, om du selv vil være tovholder på en del af projektet, eller om du ønsker alt arbejdet i forbindelse med renoveringen udført af professionelle håndværkere. Du kan for eksempel vælge et Ikea badeværelse, hvor du selv står for indkøb af moduler, armaturer og øvrige materialer, vælge fra forskellige leverandører og selv have overblikket og styringen gennem processen, eller du kan vælge en totalentreprise, hvor alt arbejdet udføres af professionelle håndværkere fra start til slut.

Mulighederne er altså mange, men uanset hvilken løsning du vælger, stiller vi hos Murerfirmaet vores ekspertise til rådighed, så du får kyndig vejledning fra før projektet starter til arbejdet er udført. Har du selv flair for at udføre de dele af arbejdet, som ikke kræver specielle forudsætninger – såsom for eksempel vådrumssikring og el-installationer – kan du udføre dette selv, og trygt overlade resten til Murerfirmaet, så du til slut opnår det optimale resultat med dit nye badeværelse.

Fliser og klinker

Når det kommer til fliser og klinker, kan det være en stor udfordring at råde og vejlede, da der er så mange muligheder, og individuelt hvad folk kan lidt.

Der er ikke noget der er rigtig eller forkert, det komme an på hvilken stil man kan lide. Dog er det en fordel at værge mindre fliser på et lille badeværelse gulv.

Sildeben-fliser
Fliser
Klinker

Hvad koster en renovering af badeværelset?

Badeværelset er det mest gennemregulerede rum i boligen, og det betyder også, at prisen pr. kvadratmeter i forbindelse med renovering af badeværelse ligger en del højere, end det gør sig gældende for de øvrige rum i boligen. Som tommelfingerregel skal man regne med, at prisen pr. kvadratmeter for etablering af badeværelse i et eksisterende rum i boligen ligger på mellem 25.000-36.000 kr. Nogen tror at man kan få udført en komplet renovering af badeværelset for 85.000, men det kan man altså ikke. Speceilt alle håndværkertimerne og de mange arbejdsgange gør at en gennemgribende renovering typisk koster omkring 145.000

Det er altså forholdsvis dyrt at få installeret et nyt badeværelse, men har du en god portion friværdi i din bolig, kan det sagtens betale sig at investere noget af den i et nyt badeværelse. En bolig med et nyt og velfungerende badeværelse bliver nemlig vurderet markant højere i fremtidige ejendomsvurderinger, hvilket gør, at det – totaløkonomisk set – altid vil kunne betale sig at investere i et nyt badeværelse. Hvad enten du vælger at lave dele af arbejdet selv eller vælger en totalentreprise med tilbud på renovering af badeværelse, har vi hos Murerfirmaet altid den løsning, som giver dig det bedste slutresultat.

Hvad-koster-renovering-af-badeværelse

Renovering af eksisterende badeværelse

Hvis du har et eksisterende badeværelse, der enten skal have en grundig renovering eller bare et mindre makeover med nye fliser og sanitet, er der mange penge at spare i forhold til, hvis du skal have et helt nyt badeværelse bygget op fra bunden. Komplekse el- og VVS-installationer, som i langt de fleste tilfælde er dyre at få lavet, findes helt eller delvist i forvejen, og derfor kan meget af det genbruges eller forholdsvist nemt modificeres, så det kan anvendes til det nye badeværelse.

Trænger nogle af badeværelsets eksisterende installationer til en udskiftning, kan et nyt WC fås til mellem 3.000-5.000 kr., et nyt badekar til mellem 3.000-15.000 kr. afhængigt af størrelse, og en ny håndvask med armatur ligger i prislejet mellem 400-5.000 kr.

Uanset hvilken måde du vælger at gøre det på, er vi hos Murerfirmaet med dig fra start til slut i processen, så du opnår det mest tilfredsstillende resultat. Vores professionelle håndværkere gør altid, hvad de kan for at få dig sikkert i mål, så du kan have glæde af dit nye badeværelse i mange år fremover.

Billeder af badeværelser

Previous slide
Next slide

Sanitet og armaturer

Når det kommer til sanitet og armaturer, er det en god ide at have gjort sig nogle overvejelser omkring hvad man kan lide. Søg noget inspiration på nettet, hos Kvik, Invita eller Vvsen.dk

Toilet
Brusearmatur
Håndvask

Specielle typer af badeværelser

Har du et lille badeværelse eller et badeværelse med skråvæg i din bolig, er der særlige hensyn, der skal tages, når badeværelset skal renoveres. Denne type af badeværelse vil typisk ligge på øverste etage i et hus eller en lejlighed. Denne beliggenhed gør, at prisen pr. kvadratmeter bliver en hel del højere, end når der er tale om et badeværelse beliggende i stueetagen og eventuelt i forbindelse med et bryggers, hvorfra der umiddelbart og forholdsvis billigt kan trækkes installationer.

Dette er ikke en mulighed i dette tilfælde, så prisen bliver noget højere, men det opvejes så af, at det for det meste ikke er særlig mange kvadratmeter, der er tale om. Det siger sig selv, at indretningen af sådanne typer rum nogle gange kan kræve lidt mere, end det er tilfældet, når det er et helt konventionelt badeværelse, man har med at gøre. Her har vi hos

Murerfirmaet stor ekspertise i at analysere rummet ned i mindste detalje, så vi i samarbejde med kunden, kan finde frem til den løsning, der vil fungere bedst i enhver given situation. Vi er altid opmærksomme på, at sikkerhed og komfort er i højsædet, så du får et badeværelse, som både du og de mennesker, som skal benytte de nye faciliteter, får den bedste og mest sikre oplevelse.

Badeværelse

Indretning af badeværelset

Når du skal indrette et badeværelse, er der rigtig mange ting, du skal have med i dine overvejelser, inden du kan begynde at søsætte det nye projekt. Hvordan vil du gerne have, rummet tager sig ud? Hvilke farver og materialer vil det være hensigtsmæssigt at benytte? Skal badeværelset kun, eller i overvejende grad, være funktionelt, eller skal det også have et specielt æstetisk udtryk?

Spørgsmålene kan være rigtig mange, når det kommer til både badeværelsets funktion og til, hvordan du synes, det skal tage sig ud for de mennesker, som dagligt benytter det. Vvseren er ret god til at råde og vejlede omkring, hvor det giver bedst mening at placere brusenichen, toilettet og håndvasken, så du får mest ud af kvadratmeterne.

Dels kan du vælge at opføre et badeværelse, som er helt minimalistisk og som for eksempel er holdt i sort og hvidt og med helt enkle installationer og armaturer, og du kan også vælge en løsning, hvor der er masser af farver, spændende udformninger af installationer og armaturer og utallige små finesser, som giver badeværelset et helt særligt og personligt præg. Det hele handler om personlighed og temperament, og her er mulighederne jo nærmest lige så mange, som der findes mennesker. Det gælder om, at du får et badeværelse til slut, som du selv er 100% tilfreds med.

Der findes rigtig mange muligheder for at hente inspiration til indretning af badeværelse mange steder på internettet, hvad enten det handler om et æstetisk udtryk, et badeværelse som er børnevenligt, et rum som er funktionelt eller en skøn blanding af flere forskellige elementer. Kun fantasien og kreativiteten sætter grænserne for, hvordan dit nye badeværelse kommer til at tage sig ud, og hos Murerfirmaet er vi altid klar til at tage en snak med dig om, hvilken løsning, der vil komme til at fungere bedst for dig.

Vi har stor erfaring inden for såvel indretning som det mere tekniske omkring installationer, så med Murerfirmaet som sikker sparringspartner, kommer du sikkert i mål med dine idéer til og drømme om, hvordan dit nye badeværelse skal fungere og se ud. Du har sikkert selv på forhånd gjort dig en hel del forestillinger om, hvordan du gerne vil have, dit nye badeværelse skal tage sig ud, og de idéer hjælper vores kyndige fagfolk dig naturligvis med at få udført, så det hele ender ud med en god og på alle måder mest hensigtsmæssig løsning i den sidste ende. Du har idéerne til hvordan, du synes, det færdige produkt skal være, og med Murerfirmaet ved roret, kommer du sikkert i havn med dit badeværelsesprojekt.