Statiske beregninger af badeværelse

Hvis du længe har gået med en drøm om at få et nyt badeværelse, kan drømmen komme tættere på hurtigere end du regner med. Men til tider kræver det dog at du har styr på, hvad det skal indeholde og ikke mindst tilblivelsen af det nye badeværelse.

Så hvad skal du egentlig gøre for at komme i gang med renoveringen af dit badeværelse, det er jo  et stort arbejde at gå i gang med selv og ikke sådan helt lige til, især ikke hvis du vil flytte rundt på saniteten der er på badeværelset for eksempel flytte badekarret fra badeværelset på 1. sal til stueetagen eller bytte toilette over på den side hvor bruseren er, for i så fald er det en god ide at lade sig rådfører med en konstruktionsingeniør.

Konstruktionsingeniøren kan give dig råd og vejledning omkring reglerne og lovgivning af renovering af vådrum som badeværelser og bryggeres. For at sikre dig at renoveringen kan lade sig gøre bør du få lavet statiske beregninger af badeværelset.

Statiske beregninger har til formål at vise, at en bygnings bærende konstruktioner opfylder alle krav til bærende konstruktioners styrke og anvendelighed. De udgør en del af den statiske dokumentation.

Beregningstallene dokumenterer, at sikkerhed og anvendelse af bygværkets konstruktioner er i fuld overensstemmelse med samt opfylder alle normer og standarder. Med disse dokumenter samt dine ønsker og behov for at renovere dit badeværelse vil du evt. kunne gå i banke for at lægge et budget så du ved hvor meget du har til at spendere på dit renoveringsprojekt, når du skal til at indhenter tilbud.

Som sagt er det et kæmp stort arbejde og temmelig dyrt, og kan koste rigtig mange penge alt afhængigt af materiale og kvalitet. For manges vedkommende er det nødvendigt at få professionel hjælp til deres renovation af badeværelset, fordi de ikke selv kan gøre det eller ikke har tid til at gå i gang med et sådan projekt. Så det er ikke her jeg tænker at du skal spare på hverken den faglige ekspertise eller erfaring som Calceku ApS tilbyder.

Når du har besluttet dig er der ting du bør overveje og kan være med til at give et overblik over dine ønsker og behov til det nye badeværelse.

Badeværelset skal være nemt at vedligeholde derfor kan det være en god ide at vægophænge toilettet så er det meget nemmere at gøre rent, da du kan komme ind under, fordi der tit samler sig støv og snavs, hvor det kan være svært at komme til for eksempel bagved og omkring faldstammen.

Hvor lang tid vil du afsætte til dit renoveringsprojekt og hvem skal udfører det, for det kræver jo en hel del arbejde at gå i gang med, der skal både tages fliser ned fra væggene samt fjernes klinker fra gulvet og der skal sættes nye op og lægges nye på gulvet, måske skal der også lægges gulvvarme og det tager også tid.

En komplet renovering af badeværelset kræver tålmodighed, for man kan jo aldrig vide hvad der skjuler sig af ting og sager bag ved fliserne eller under klinkerne på gulvet. Når renoveringen først går i gang. Selve renoveringen kan tage fra et par uger op til flere måneder, blandt andet fordi materialerne nogle gange kan være i restordre og af til kan der opstå forsinkelser med leveringen eller transporten.

Mange tænker at de sagtens kan genbruge de gamle materialer som rør,  sanitet som håndvasken, armaturet, toilet og flere andre ting.

At bruge de gamle rør og installationer er ikke altid en mulighed, fordi badeværelserne i dag skal leve op til de stander som loven foreskriver og de krav der stille til nutidens vådrum. Kravene der stilles idag er høje til hvordan et badeværelse skal bygges og/eller renoveres. 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Table of Contents

On Key

Related Posts

New Yorker væg til dine behov!

Leder du efter en stilfuld og funktionel løsning til dine vægge? Så kig ikke længere end til en new yorker væg!  Disse vægge er perfekte